Bilder fra samlingene

 

 

Kurs- og opplæringsansvarlig; Marie Tobiassen

Kursansvarlig; Marie Tobiassen
 

"På bakgrunn av at jeg har arbeidet som akupunktør og fysio-/rehabiliterings terapeut på dyr i 20 år vil jeg dele med dere litt om denne tiden.
Jeg er nå 47 år, har en datter på snart 9 år og samboer. Vi bor på en gård i Vakre Gjerpens dalen i Skien.Vi har en Fransk bulldog, Doffen, en Engelsk setter, Krutt, og vår pensj...onerte løpshest Karat Hornline.
Jeg er oppvokst i en familie med stort hjerte for dyr. Så vi har alltid hatt hester, katter og hunder i vårt hjem. Min første ponni, Greven, «arvet» jeg av broren min. Greven kom til vår familie et år før jeg ble født. Så jeg vet ikke hvordan et liv uten dyr arter seg.

Når jeg gikk i 9 klasse ble jeg utplassert på Skien Dyreklinikk og ble værende der til jeg var ferdig med gymnaset. Min tanke da var å bli dyrlege, men jeg fant ut etter hvert at det faget ikke passet helt for meg. Så jeg ville ha dyr som hobby og begynte på jus studie. I denne perioden hadde jeg en labrador, Hasso, som betydde alt for meg. Plutselig ble han dårlig, var blitt påkjørt som unghund, så da meldte skaden seg. Store forkalkninger i rygg så han mistet kontakt med bakbena. Jeg var desperat etter hjelp.Veterinæren kunne ikke hjelpe og jeg som var aktiv idrettsutøver skjønte ikke hvorfor det ikke var fysikalsk hjelp til dyr. Så da startet veien mot det jeg er i dag. Fant hjelp hos min mentor Aage Stenseth og laser terapeut på galopphest Drude Kilen. Hasso ble reddet og ble 15 år Uttrykksikonet smile

Jeg hoppet av jus studiet, noe mine foreldre syntes var vanskelig å forstå. Vi snakker 1991! Da var det ikke flust av terapeuter på dyr  Men rause var de og ga meg 100% støtte. Det hele startet med Hasso, hadde ikke han blitt skadet ville jeg nok ha vært jurist i dag.
Var så heldig at jeg fikk jobb som hesteansvarlig på Eivindsplass Fjellgard hos Karsten Isachsen under studietiden. En fantastisk opplevelse med Hallingdal og hester. Mye kunnskap kom på plass i min spede begynnelse.

Jeg startet praksis i 1995 og har jobbet og kurset meg uendelig mye.
I 1995 kom cocker spanielen Lotte til meg etter at veterinæren ikke øynet mer håp. Jeg jobbet med henne i 13 år og hun fikk dermed et langt godt liv. Hun er en av mange fantastiske hunder jeg har sett at det nytter på - og at man ikke kan gi opp.

Første årene gikk det mest i hest. Fikk opparbeidet meg med mye arbeid et godt renome. Jeg har arbeidet mye for Frode Hamre og vært så heldig å få behandle uendelig mange flotte spennende løpshester hos han opp igjennom årene. Og vil takke han for all tillit igjennom årene. Med det har jeg blitt kjent med fantastiske hester. Meritt listen hos Hamre er lang. Jeg har også vært så heldig at jeg har fått fulgt hester som Bella Coal, Tib Crown, Bicyckle, Hand Boy, Bankern Win, Ingstjernen , Millmaker, Solvang Balder, Luar, Leonard, Attack W etc ,etc - fikk også jobbe med Americanese når han var på turne i Norden.  Et bitte lite knippe av hester som har betydd og betyr uendelig mye for meg. Dere har gitt meg mye i form av glede, utfordringer, kunnskap og ikke minst at dere har hatt tillit til meg. Vil takke alle hesteeiere i de 20 årene for tilliten.

I 1996 kom sledehundkjører Tore Bergby til meg og ville ha hjelp med sine alaska huskyer. Som tidligere aktiv fotballspiller, hadde han de samme tanker som meg. Hundene var idretts utøvere og han mente de ville ha samme nytte av fysioterapi som mennesker.  Like etter meldte Hilde Askildt sin interesse med sitt eventyrspann. Hundene Buck og Rex - jeg er evig takknemlig for å ha fått lov til å bli kjent med dem. Det var starten på å få satt sportsmedisin i fokus på hund. Tore, Hilde og hundene har lært meg mye og jeg vil takke for det. Ikke vet jeg om sledehundsporten egentlig har fått med seg hvor alt startet i Norge. Men det startet på et lite kontor i Skien med Tore, Hilde og hundene, hvor jeg måtte sette meg inn i hvordan hundene agerte som sportsutøvere.

Med det arbeidet eksploderte faget og jeg ga gass! Jeg er fast fysio på store flotte sledehundspann som går Finnmarksløpet etc og var i teamet til Kjetil Backen når han kjørte Iditarod. Vanvittig spennende arbeide som gir nytte for «selskaps hunden». Det å jobbe med sledehund er sportsmedisin på høyeste nivå.
Jeg har vært i inn og utland for å opparbeide meg mer kunnskap. Og holder på fremdeles , man blir ikke utlært i dette faget. Heldigvis! Dette er spennende og jeg har aldri angret en dag på at jeg gjorde dette valget. Dette er et fag i vekst og det er med ydmykhet jeg ser tilbake på starten. Jeg startet med et sertifikat i hånden som sa at jeg var sertifisert i faget og en Fiat Panda til å komme meg rundt. I dag står Klinikk-Soleo As bunnsolid med mange gode kollegaer, samarbeidspartner, studenter og ikke minst alle disse flotte dyrene som trenger oss med sine dedikerte eiere.

Takk til dere alle og dere vet hvem dere er Uttrykksikonet smile

For å vise dere min takknemlighet vil vi på Klinikk-Soleo As gi dere trofaste kunder et år med gode tilbud!"

 

Marie


Her får du venner for livet.


Praksis er en stor del av studiet; Hendene er det viktigste verktøyet i dette yrket, så studentene skal lære hvordan en frisk kropp kjennes, likeså en skadet og syk.


 

Mønstring er en viktig del av konsultasjonen, så her får studentene god trening i å få øye på et eventuelt unormalt bevegelsesmønster.


 


 


 

Hele sledehundspann er gjort tilgjengelige for studentene.


 

Mye kunnskap som skal inn i løpet av en helg! Her er studentene etter mange intensive timer med kursing i nevrologi.